20.11.2008|Codzienność

Nie ładnie jest kraść… z Vivee.info

Nie ładnie jest kraść… z Vivee.info

Publicznie i oficjalnie chcę powiadomić wszystkich czytelników Vivee.info, że znalazła się osoba, która bezczelnie kradnie od Nas materiały.
Bez żadnych skrupułów podbiera od nas obrazki linkując je z naszego serwera. Ponadto kopiuje nasze artykuły (zmienia tylko niektóre zdania) i zapewne uważa się za bezkarnego.

Tym beznadziejnym człowiekiem jest admin niewydarzonego serwisu : devnation.pl.

Mam nadzieję, że takich ludzi więcej nie będzie, bo i tak taką osobę znajdziemy, zrobimy śliczna antyreklamę i nie damy żyć! Kradzież to kradzież, obojętnie czego / kiedy / i skąd.

Udostępnij ten wpis:
  • Print
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • email
  • Gwar
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • Wykop

Zobacz podobne wpisy:

Podobne wpisy

Komentarze do wpisu

  1. Brodek pisze:

    No popatrz… a nawet dostaliscie przeprosiny……
    no dobra czas do pracy… bo narazie mam 6.39

    wiec czas na mnie….

  2. Agressiva pisze:

    Po moim długim i wyczerpującym mailu, w którym przytoczyłam nieco rzeczy związanych z kodeksem karnym to od razu była jakaś reakcja – i tak trzeba postępować, bez zbędnej zabawy.

  3. Gremlin pisze:

    Chyba nie admin, tylko jeden z userów…?

  4. Agressiva pisze:

    Mam głęboko w posiadaniu kto, admin jest od tego, żeby pilnować swojego serwisu. Jeżeli tego nie potrafi robić to ma duzy problem i jest na celowniku.

  5. Agressiva pisze:

    Tak, dokładnie. Namiary na autorów skóry zostały usuniete… no nie ładnie, tak sobie przywłaszczać czyjeś zasługi.

  6. Damian pisze:

    Sami sie w ten sposob osmieszaja bo kazdy kto wie ze to darmowa skorka od razu wyrobi sobie zdanie na temat ludzi tworzacych ta strone.

  7. Agressiva pisze:

    Jakiś czas temu znalazłam “firmę”, która chwaliła sie zrobieniem strony dla Wieży Babel – akademika UŁ dla ludzi z zagranicy. Wzieli skóre autorstwa N Design Studio i wywalili stopkę, mimo, że na stronce tej firmy wyraźnie było napisane, że jest to niedozwolone. Więc nasmarowałam maila do nich podobnie jak do admina Devnation o łamaniu praw autoskich i proszę – stopka przywrócona: http://www.wiezababel.eu/pl/

  8. Całek pisze:

    Wiem, ze wpis stary, ale..

    ..jeżeli ktoś kradnie obrazki z Twojego serwera, to co robisz? Zmieniasz nazwy obrazków, aktualizujesz w swoich treściach… a zamiast tamtych wrzucasz jakieś dziwne rzeczy, które ośmieszą autora tamtej strony :>

    • Agressiva pisze:

      Uważam, że jest to rozwiązanie dla małolatów… Wolę znać podstawowe artykuły z prawa karnego i wyłozyć kawe na ławe niż bawić się w edycję obrazków do ponad 120 wpisów.
      Zajmuje to mniej czasu a skuteczność jest bardzo duża. A jeżeli to nie zadziała to wystosowuje się pismo przedprocesowe.
      Wolę uderzać z konkretami niż bawić się w kotka i myszkę z osobą, która ma taki tupet.

Dodaj swój komentarz:





Chcesz, aby koło Twojego komentarza pojawiła się Twoja ikona lub zdjęcie?
Kliknij tutaj i dowiedz się jak korzystać z Gravatarów!

Największe w Polsce forum rowerowe

Przyjaciele

  • Agata Kubis - fotoblog
  • Bartłomiej Szydłowski
  • Brodek - Utrwalacz chwili…
  • Damek.eu
  • Graffika.pl
  • Piotr Sajnog
  • Vivee.info - blog o webmasteringu, grafice i fotografii

Zagoń rower do roboty!

Prosto z Twittera

© 2009 Agressiva Blog is proudly powered by WordPress.  Design by Water Design.